Verlies BAM, topman stapt op

BAM, het grootste bouwbedrijf van Nederland, heeft afgelopen halfjaar 6,6 miljoen euro verlies geleden. De bouwer gaf al eerder een winstwaarschuwing en zei forse verliezen te lijden op een aantal grote infrastructurele projecten.

Topman Nico de Vries (63) stapt volgend jaar april, na een dienstverband van 38 jaar, op bij BAM. In oktober legt hij zijn functie als bestuursvoorzitter al neer. In een persbericht zegt het bedrijf:"BAM werkt momenteel aan diverse programma's om de financiële en operationele resultaten te verbeteren. De heer De Vries heeft besloten zijn functie neer te leggen, zodat zijn opvolger de volledige verantwoordelijkheid kan nemen voor deze programma's."

De Vries wordt in oktober opgevolgd door Rob van Wingerden (53), die al in het bestuur van BAM zat.

Onder vuur

BAM hoopt op termijn te profiteren van de aantrekkende woningmarkt. Er worden nu meer nieuwe woningen verkocht en het bedrijf verwacht dat er daardoor op termijn ook weer meer woningen gebouwd moeten worden.

De voorbije weken lag BAM zwaar onder vuur op de beurs. Het begon begin juli met een winstwaarschuwing. Het aandeel verloor soms tientallen procenten.

Gisteren daalde het aandeel BAM weer fors, door een uitgelekt negatief analistenrapport, dat de schuldenlast bij BAM een tikkende tijdbom noemt.

Beleggers reageren negatief op de cijfers en het vertrek van topman De Vries. Het aandeel BAM verloor bij opening van de Amsterdamse beurs meer dan 10 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl