NOS SportAangepast

EK zwemmen: drie 'oranje'-finales

De vierde dag van de EK zwemmen in Berlijn is voor Wendy van der Zanden en Jesse Puts in ieder geval een mooie. Zij plaatsten zich woensdag op hun afstand voor de finale.

Debutant Puts verraste in de halve finales door op de 50 meter rugslag de vierde tijd op de klok te zetten. Daarmee was hij slechts 0,02 langzamer dan de nummer drie en op een korte afstand als de 50 meter kan van alles gebeuren. "Als ik zevende word, heb ik in ieder geval een mooie finale gehad. En als ik derde of tweede of eerste wordt, is dat super."

Wendy van der Zanden ging als zesde naar de finale op de 200 meter wisselslag. Voor haar is de finaleplaats al een prijs op zich, want tijdens eerdere grote toernooien was ze steeds niet op het juiste moment in vorm. "In de finale ga ik genieten. Welke plaats daarbij komt kijken, zien we wel."

Van open water naar zwembad

Ook Sharon van Rouwendaal maakt haar opwachting in een finale. Eerder dit toernooi werd ze al Europees kampioene op de tien kilometer open water en pakte ze zilver op de vijf kilometer, nu wil ze het ook in het zwembad laten zien.

In de series zwom ze de vierde tijd en in de finale hoopt ze op een plek bij de beste vijf. "Ik ben geen ochtendzwemmer, in finales kan ik meestal wel goed mee. Maar er zijn drie zwemsters, die wel heel erg sterk zijn", zegt ze over haar kansen.

's Ochtends gaan Sebastiaan Verschuren en Joost Reijns zich proberen te plaatsen voor de halve finales op het koningsnummer, de 100 meter vrije slag. Inge Dekker kan de nare smaak van de 50 meter vlinderslag van zich af zwemmen tijdens de series van de 100 vlinder. En Ferry Weertman en Maarten Brzoskowski komen in actie op de 800 meter vrije slag.

Donderdag 21 augustus

Vanaf 09.30 uur

200m schoolslag (v) 100m vrije slag (m) (Sebastiaan Verschuren, Joost Reijns) 100m vlinderslag (v) (Inge Dekker) 800m vrije slag (m) (Ferry Weertman, Maarten Brzoskowski) 4x200m vrije slag (v)

Vanaf 18.00 uur

800m vrije slag (v) finale (Sharon van Rouwendaal) 200m wisselslag (v) finale (Wendy van der Zanden) 100m vrije slag (m) halve finale (eventueel: Sebastiaan Verschuren, Joost Reijns) 100m vlinderslag (v) halve finale (eventueel: Inge Dekker) 200m schoolslag (m) finale 100m rugslag (v) finale 200m vlinderslag (m) finale 200m schoolslag (v) halve finale 50m rugslag (m) finale (Jesse Puts) 4x200m srije slag (v) finale

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl