Netanyahu vergelijkt Hamas met IS

De Israëlische premier Netanyahu heeft in een tv-toespraak benadrukt dat de militaire operatie in de Gazastrook voorlopig nog niet voorbij is. "We stoppen pas als de veiligheid van alle inwoners van het zuiden en heel Israël is gegarandeerd", zei hij.

Netanyahu vergeleek de Palestijnse organisatie Hamas met IS, het jihadleger dat actief is in Syrië en Noord-Irak. Hij noemde ze "takken van dezelfde boom", omdat Hamas zich volgens hem net als IS bezondigt aan wreedheden tegen burgers.

Wapenstilstand

Ook de afgelopen dag kwam het weer tot geweld tussen Israël en Hamas in en rond de Gazastrook. Israël zegt dat het bijna honderd luchtaanvallen uitvoerde, als antwoord op 137 raketten die Hamas afvuurde.

Het geweld tussen beide partijen barstte dinsdag weer in alle hevigheid los, na ruim een week van relatieve rust. Volgens Palestijnse bronnen zijn de afgelopen twee dagen zeker twintig Palestijnen omgekomen. Israëlische slachtoffers waren er niet.

Oproep

De VN-Veiligheidsraad heeft zijn zorgen uitgesproken over het opgelaaide geweld. De raad roept Israël en Hamas op om de besprekingen over een wapenstilstand te hervatten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl