NOS NieuwsAangepast

Drukstbezochte Mac ter wereld dicht

De drukstbezochte McDonald's ter wereld is gesloten door de Russische consumentenveiligheidsdienst. De vestiging staat in Moskou en is tevens de oudste McDonald's van Rusland. Ook drie andere Moskouse vestigingen van McDonald's zijn gesloten. De hygiëneregels zouden zijn overtreden.

McDonald's bestudeert het besluit nog en zegt dat alles gedaan zal worden om te zorgen dat de Russische medewerkers aan het werk kunnen blijven.

McDonald's heeft 113 restaurants in de Russische hoofdstad en nog in 72 in de voorsteden. In heel Rusland zijn 435 McDonaldsrestaurants.

Milkshakes

In juli al probeerde Rusland de verkoop van sommige producten van McDonald's te verbieden. Onder andere milkshakes, sommige burgers en ijs mochten niet meer verkocht worden, omdat de producten niet aan de kwaliteitseisen voldeden en te veel calorieën bevatten. De rechtszaak is nog niet geweest.

Het besluit van de consumentenveiligheidsdienst heeft mogelijk te maken met de sancties die de Verenigde Staten oplegden aan Rusland.

In april sloot McDonald's zelf drie restaurants op de Krim, na de annexatie door Rusland. Dat kwam het bedrijf op veel Russische kritiek te staan. Volgens McDonald's werden de restaurants gesloten om zakelijke redenen, niet om politieke.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl