NOS SportAangepast

Bijrol Verschuren in spektakelstuk

Zwemmer Sebastiaan Verschuren is als zesde geëindigd in de finale van de 200 meter vrije slag bij de EK in Berlijn. Hij eindigde in 1.47.16.

De strijd om de medailles op dit onderdeel werd een spektakelstuk. De Duitse thuisfavoriet Paul Biedermann leek de overwinning te grijpen, maar hij kwam verkeerd uit bij het aantikken. De Serviër Velimir Stephanovic versloeg Biedermann in het slot met twee honderdsten van een seconde.

"Het kostte me veel energie om hard te openen en de keerpunten waren niet geweldig. Maar ik heb alles gegeven, dus denk dat ik tevreden moet zijn. Uiteindelijk wil ik weer bij de beste drie horen en dan moet het nog een tandje harder."

Europees record

De Italiaan Gregorio Paltrinieri verbeterde eerder op de avond het Europees record op de 1500 meter vrije slag. Hij legde de langste afstand in het programma af in 14.39,93. Paltrinieri bleef hiermee onder de oude Europese tijd (14.43,21), die in handen was van Joeri Priloekov uit Oekraïne. Met zijn recordtijd pakte Paltrinieri ook met overmacht het goud in Berlijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl