NOS NieuwsAangepast

Rellen Liberia na ebola-maatregel

In een wijk van de Liberiaanse hoofdstad Monrovia zijn rellen uitgebroken na het afsluiten van een wijk om ebola te beteugelen. Het leger en de oproerpolitie sluiten de sloppenwijk West Point af van de buitenwereld om verspreiding van het dodelijke virus tegen te gaan.

Volgens getuigen zijn militairen en bewoners slaags met elkaar geraakt toen veiligheidsdiensten toegangswegen naar de wijk blokkeerden. Enkele woedende demonstranten hebben veiligheidsfunctionarissen met stenen bekogeld.

Onrust

Enkele ministeries, bedrijven en winkels hebben hun deuren gesloten uit angst in de onrust mee te worden gezogen.

Naast het afsluiten van de wijk was er al een avondklok ingesteld om verspreiding van ebola tegen te gaan. De prijzen van levensmiddelen zijn omhoog geschoten na aankondiging van de maatregelen.

Quarantaine

De bewoners wantrouwen de ebola-aanpak van de autoriteiten. Er zijn geruchten dat de regering de wijk in quarantaine plaatst, omdat ze daar patiënten uit andere delen van het land wil isoleren.

Afgelopen zondag haalde een woedende mensenmenigte zeker 17 vermoedelijke ebolapatiënten uit een kliniek in West Point. Ook stalen ze matrassen uit de kliniek. De patiënten zouden weer terecht zijn.

Net als in omringende landen geldt in Liberia al enige tijd de noodtoestand vanwege de ebola-uitbraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl