Geblesseerde Totilas niet op WK

Het dressuurpaard Totilas is volgende week niet op de Wereldruiterspelen te bewonderen. De Duitse ruiter Matthias Rath, die de 14-jarige hengst berijdt, maakte bekend dat Totilas tijdens de training geblesseerd is geraakt.

"Waarschijnlijk heeft 'ie met een hoef zijn dijbeen geraakt. Dat geeft zo'n pijnlijke druk op het botvlies. Dramatisch", zei trainer Sjef Janssen, die Rath en Totilas onder zijn hoede heeft.

Totilas boekte met Edward Gal op zijn rug grote successen. De combinatie won onder meer de Wereldruiterspelen van 2010. Later dat jaar werd het paard verkocht aan Paul Schockemöhle en Rath werd uitverkoren om hem te gaan berijden. Maar Rath had de pech dat Totilas door blessures twee jaar lang aan de zijlijn stond en onder meer de Olympische Spelen in Londen miste.

Medaillekandidaat

Sinds maart waren Rath en Totilas weer in training en het koppel werd gezien als een belangrijke medaillekandidaat. Bij het CHIO in Aken boekte hij, tot groot genoegen van Janssen, de achtste zege op rij sinds zijn rentree. De blessure is dan ook een zware tegenvaller.

"Eerst de Olympische Spelen, nu het WK. Hier word je wel een beetje ziek van. Het kan een paar maanden duren, maar ook weken. Het WK is echter uitgesloten. We kwamen er pas achter na de training. Goed opgewarmd loopt hij door, nu is er geen houden aan," aldus Janssen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl