Weekjournaal voor kinderen bij NPO

Kinderen van 9 tot 12 jaar krijgen een eigen actualiteitenprogramma op tv. Vanaf volgende maand wordt op zondag het Zapp Weekjournaal uitgezonden.

De rubriek van een halfuur is een aanvulling op het NOS Jeugdjournaal. "Daarin zien kinderen dagelijks het laatste nieuws, op zondag bieden we daar nu achtergronden bij", zeggen de makers.

Op school

In het Weekjournaal komen verdiepende reportages, gasten, een terugblik op de afgelopen week en een vooruitblik op de komende week. "Het doel is om zowel kinderen als leerkrachten te bedienen, zodat die daar op school over kunnen praten."

Het Zapp Weekjournaal is een gezamenlijke productie van NOS en NTR. De redactie van het nieuwe programma schuift aan bij die van het Jeugdjournaal, waarmee nauw wordt samengewerkt.

Vaste gezichten

Het programma wordt gepresenteerd door Tamara Seur, nu nog een van de presentatoren van het Jeugdjournaal. Andere vaste gezichten zijn die van de verslaggevers Lucas van Meerendonk en Milou Stoop.

Het eerste Zapp Weekjournaal begint 14 september om 17.40 uur en wordt uitgezonden op NPO Zapp. Het is online terug te zien via Schooltv.nl en Jeugdjournaal.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl