NOS VoetbalAangepast

"Barcelona goed voorbereid op straf"

Een verbod om spelers te kopen. Voor veel voetbalclubs een nachtmerrie, maar FC Barcelona overleeft dat wel. De club verloor woensdag de beroepszaak tegen het transferverbod van de wereldvoetbalbond FIFA en mag de komende twee transferperiodes geen nieuwe spelers aantrekken.

Spanje-correspondent Edwin Winkels denkt niet dat de straf FC Barcelona veel problemen zal opleveren. "De club heeft deze maand voor bijna 160 miljoen euro zes nieuwe spelers aangetrokken, dus voor komend seizoen heeft 'Barca' zich al versterkt. Misschien komt daar vóór 1 september nog wel een zevende of achtste bij", zegt Winkels.

De Catalanen hebben volgens de FIFA internationale transferregels voor minderjarige voetballers overtreden. De club haalde talentvolle voetballers over de hele wereld naar het wereldberoemde jeugdinternaat van FC Barcelona, 'La Masia'. "Maar bij de club zeggen ze: dan zijn wij echt niet de enigen die deze regels hebben overtreden", aldus Winkels.

Direct na de uitspraak heeft FC Barcelona laten weten de beslissing aan te vechten bij het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS). "Ons jeugdinternaat 'La Masia' is een voorbeeldige voetbalopleiding. Wij kunnen niet toestaan dat de legaliteit daarvan in twijfel wordt getrokken door de FIFA."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl