NOS VoetbalAangepast

UEFA-onderzoek naar Tavecchio

UEFA start toch een onderzoek naar Carlo Tavecchio, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond FIGC. Tavecchio raakte vorige maand in opspraak, nadat hij bij een vergadering van de amateurcompetities Afrikaanse spelers had uitgemaakt voor "bananeneters".

Tavecchio deed de omstreden uitspraak toen hij voorstelde in Italië dezelfde regels in te voeren als die in Engeland gelden voor spelers van buiten de Europese Unie. "In de Engelse competitie checken ze de spelers van tevoren. Als het profs zijn, dan mogen ze komen om te spelen", startte Tavecchio zijn betoog nog beschaafd. "Bij ons krijgen we 'Opti Pobà', die eerst bananen at en bij ons ineens een speler van Lazio kan worden."

UEFA meldt in een verklaring: "Carlo Tavecchio is vandaag persoonlijk geïnformeerd door de UEFA over de beslissing een disciplinair onderzoek te starten vanwege de vermeende racistische opmerkingen die hij maakte tijdens zijn verkiezingscampagne."

Ondanks zijn racistische uitspraken, werd Tavecchio vorige week gekozen tot voorzitter van de FIGC. De 71-jarige bestuurder kreeg ruim zestig procent van de stemmen en troefde daarmee oud-prof Demetrio Albertini af.

Tavecchio bood inmiddels meerdere keren zijn verontschuldigingen aan. In zijn dankwoord na de uitverkiezing stond Tavecchio nog even stil bij de rel: "Ik zal voorzitter zijn voor iedereen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl