Twitter verwijdert beeld onthoofding

Twitter is gebruikers aan het schorsen die schokkende beelden op het sociale netwerk plaatsen van de onthoofding van de journalist James Foley. Dat heeft de directeur van Twitter bevestigd.

Sinds gisteravond een video werd vrijgegeven waarin de onthoofding te zien is, zijn op Twitter screenshots van de video geplaatst. Twitter is gebruikers die dat hebben gedaan aan het schorsen, wat betekent dat ze tijdelijk niet bij hun account kunnen en hun berichten niet langer zichtbaar zijn. Het is niet duidelijk welke criteria Twitter precies hanteert bij het schorsen van accounts. Een zoekopdracht laat echter zien dat er vrijwel geen enkele afbeelding uit de video meer is te vinden.

Google, de eigenaar van YouTube, besloot eerder al de video van de onthoofding offline te halen.

Robin Williams

Twitter kondigde na de dood van comedian Robin Williams aan strenger te zullen optreden tegen schokkende teksten en afbeeldingen. Robins dochter, Zelda Williams, kreeg via Twitter beschuldigingen dat zij de aanleiding was voor haar vaders dood. Ook ontving ze bewerkte foto's waarop haar vader is te zien met blauwe plekken.

Zelda besloot Twitter niet langer te gebruiken, waarop Twitter een aantal accounts blokkeerde. "We bekijken hoe we beter kunnen omgaan met tragische gebeurtenissen als deze," reageerde een topman van Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl