Piloten straaljagerbotsing gevonden

De lichamen van twee piloten die gisteren betrokken waren bij de botsing van twee straaljagers in Italië, zijn gevonden. Een van de lichamen werd gevonden in de romp van een van de toestellen. Naar twee andere inzittenden wordt nog gezocht.

De twee Tornado-straaljagers botsten in de buurt van de stad Ascoli Piceno, zo'n 150 kilometer ten noordoosten van Rome. Aan boord waren drie mannen en een vrouw. De toestellen waren opgestegen van een militaire basis in Ghedi, in de provincie Brescia. De oorzaak van de botsing is nog onduidelijk.

In het gebied is de hele nacht naar de piloten gezocht. Rond 11.00 uur kwam het bericht dat de eerste piloot was gevonden. De Italiaanse luchtmacht zei daarna niet meer de hoop te hebben dat iemand het ongeluk heeft overleefd.

Vlammenzee

Getuigen zeggen te hebben gezien dat drie van de vier inzittenden voor de crash hun schietstoel gebruikten. Tot nu toe is er slechts één parachute gevonden.

Op de plaats waar de straaljagers gisteren neerkwamen, zijn meerdere branden uitgebroken. Als de piloten zich wel op tijd uit het vliegtuig hebben kunnen bevrijden, is de kans groot dat de vlammenzee hun fataal is geworden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl