Bouwer Heijmans ziet perspectief

Het eerste halfjaar was opnieuw een mager jaar voor de bouw, maar er gloort licht, zegt bouwbedrijf Heijmans. De omzet daalde met bijna 10 procent en er was weer een nettoverlies, maar de orderportefeuille is in een half jaar tijd met 700 miljoen euro gegroeid.

De omzet in de eerste zes maanden kwam uit op 823 miljoen euro. Onderaan de streep staat net als vorig jaar een verlies, dit keer van 8 miljoen euro. Het aantal verkochte woningen steeg, net als het aantal verkochte woningen aan particulieren.

Volgens bestuursvoorzitter Bert van der Els van Heijmans zorgen de lage hypotheekrente en de verscherpte regels voor corporaties, voor een herstel van de woningmarkt dat weerspiegelt wordt in de orderportefeuille.

Herstel

"De vraag is natuurlijk hoe snel het herstel gaat en hoe duurzaam het herstel is, maar we hebben er vertrouwen in." aldus Van der Els bij de NOS op NPO Radio 1.

Het CBS meldde maandag dat de bouwomzet in het tweede kwartaal opnieuw gedaald was en bouwbedrijven vooralsnog weinig merken van het herstel op de woningmarkt. De reden daarvan is dat het enige tijd duurt voordat plannen van de tekentafel ook echt woningbouw, en dus omzet en winst, opleveren.

De verwachting is daarom dat het herstel in de tweede helft van dit jaar en volgend jaar merkbaar wordt voor bouwbedrijven.

Naast woningbouw is Heijmans ook actief in de wegenbouw, onder meer aan de A9 en A12, en in de bouw van winkelcentra en concertzalen, zoals Tivoli Vredenburg. Bij Heijmans werken ruim 7100 mensen, 500 minder dan een jaar geleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl