NOS NieuwsAangepast

Redelijk rustige nacht Ferguson

In de Amerikaanse stad Ferguson is het gisteravond en aan het begin van de nacht redelijk rustig gebleven. Betogers gooiden wel met flessen naar de politie, maar er was minder geweld dan de afgelopen dagen.

De zwaarbewapende politie had zich verdekt opgesteld in enkele zijstraten en heeft de honderden demonstranten uiteindelijk uit elkaar gedreven. Daarbij gebruikten de agenten pepperspray, maar geen traangas. Er zijn zeker 47 mensen gearresteerd.

In Ferguson geldt een avondklok. Mensen mogen 's nachts niet de straat op.

Weer slachtoffer

De politie heeft gisteravond gesproken met demonstranten en journalisten en riep weer op om de rust in de stad te bewaren. De afgelopen dagen werd zwaar gevochten tussen demonstranten en politieagenten.

Een paar uur voor de betoging heeft de politie opnieuw een zwarte man doodgeschoten in de staat Missouri. Hij zou agenten hebben bedreigd met een mes.

De rellen van de afgelopen dagen ontstonden nadat agenten anderhalve week geleden de 18-jarige zwarte jongen Michael Brown hadden doodgeschoten. Die was ongewapend. Brown wordt komende maandag begraven.

"Niet-onafhankelijk"

De gouverneur van Missouri, de staat waarin Ferguson ligt, is niet van plan om de aanklager die het onderzoek naar de dood van Michael Brown gaat leiden te vervangen. Er is kritiek op de aanklager; hij zou niet onafhankelijk zijn, omdat onder anderen zijn moeder en broer bij het politiekorps van Ferguson hebben gewerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl