NOS SportAangepast

EK zwemmen: klapper Heemskerk?

De derde dag van de EK zwemmen in Berlijn moet voor Femke Heemskerk de mooiste dag van het toernooi worden. Ze staat met goede papieren in de finale van de 100 meter vrije slag, het koningsnummer.

Zowel in de series als in de halve finales was Heemskerk de snelste van het hele deelnemersveld met tijden van respectievelijk 53,55 en 53,66. Toch blijft de Zweedse regerend kampioene Sarah Sjöström de grote favoriete. Heemskerk werd in 2010 al eens derde. De 200 meter vrij is haar beste afstand.

Verschuren en Nijhuis

Er zijn nog twee Nederlanders die een finale zwemmen: Sebastiaan Verschuren en Moniek Nijhuis. Verschuren was snel in de series van de 200 meter vrij, maar kwam met pijn en moeite de halve finales door. In 2010 haalde hij brons op deze afstand.

Nijhuis zwemt de finale van de 100 meter schoolslag. Het liefst heeft ze de afstand 50 meter korter, dan is het geen olympisch nummer. In de halve finales ging Nijhuis veel te snel van start. Ze zal in de finale beter moeten doseren.

Van Rouwendaal

Sharon van Rouwendaal komt voor het eerst in actie na haar twee gouden en een zilveren medaille(s) van vorige week in het open water. Ze zwemt de voorronden van de 800 meter vrije slag.

Woensdag 20 augustus

Vanaf 18.00 uur

1500m Vrije slag (m) finale 200m Schoolslag (m) halve finale 200m Wisselslag (v) halve finale (Wendy van der Zanden) 200m Vrije slag (m) finale (Sebastiaan Verschuren)100m Schoolslag (v) finale (Moniek Nijhuis) 200m Vlinderslag (m) halve finale 100m Vrije slag (v) finale (Femke Heemskerk) 200m Wisselslag (m) finale 100m Rugslag (v) halve finale 50m Rugslag (m) halve finale (Bastiaan Lijesen, Jesse Puts)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl