"Israël doodt gezin Hamas-leider"

Bij Israëlische aanvallen op de Gazastrook zijn de vrouw en de 2-jarige dochter van de leider van de militaire vleugel van Hamas omgekomen. Dat zegt Hamas.

De organisatie spreekt van een doelbewuste aanslag op het leven van "onze grote leider" Mohammed Deif. Over het lot van Deif zelf meldt Hamas niets. Israël zegt dat het de berichten over de dood van de vrouw en dochter onderzoekt.

De doden zouden gisteren zijn gevallen, op de dag dat het geweld tussen Israël en Hamas weer oplaaide na ruim een week van relatieve rust. Hamas vuurde vanuit de Gazastrook zeker veertig raketten af, en Israël voerde op zijn beurt naar eigen zeggen ruim dertig aanvallen uit.

Caïro

Na de nieuwe geweldsuitbarsting zijn de gesprekken in Caïro over een wapenstilstand afgebroken. Zowel de Israëliërs als de Palestijnen hebben hun onderhandelaars teruggetrokken.

De partijen geven elkaar de schuld van het mislukken van de onderhandelingen. De Israëlische premier Netanyahu wijst erop dat Hamas gisteren als eerste het tijdelijke staakt-het-vuren schond. Volgens de Palestijnen is Israël nooit serieus geïnteresseerd geweest in een definitieve oplossing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl