Atlético morele winnaar tegen Real

Atlético Madrid heeft zich een mooie uitgangspositie verschaft in de strijd om de Spaanse Supercup tegen stadgenoot Real. Landskampioen Atlético werkte in de slotfase een 1-0 achterstand weg en kan dus met 1-1 beginnen aan de return in eigen huis.

Voordat er werd afgetrapt stond Real Madrid stil bij het overlijden van clubicoon Alfredo di Stéfano. Het was de eerste thuiswedstrijd van Real sinds 7 juli, de sterfdag van Di Stéfano. Alle bekers die hij met Real won, waaronder vijf Europa Cups, waren uitgestald in de middencirkel. Een emotioneel moment voor de Real-familie.

In de eerste helft viel er niet veel te genieten in het Bernabéustadion. Bekerwinnaar Real Madrid domineerde, maar het sterrenensemble, met onder anderen Gareth Bale en Cristiano Ronaldo in de basis, creëerde amper kansen. Landskampioen Atlético beperkte zich tot tegenhouden en kwam ook niet of nauwelijks tot gevaarlijke aanvallen.

Opmerkelijke wissel

In de rust was er een opmerkelijke wissel bij Real. Cristiano Ronaldo keerde niet terug op het veld en werd vervangen door de Colombiaanse WK-vedette James Rodríguez. Real begon fel en kreeg een goede kans via Bale, maar Atlético-doelman Miguel Angel Moya redde bekwaam. Dat deed hij na zeventig minuten opnieuw, nu na een vrije trap van Bale. In de rebound schoot Toni Kroos over.

Real drong meer en meer aan en bracht zelfs de nadrukkelijk aan Paris Saint-Germain gelinkte Ángel Di María in. Net nadat de Argentijn was ingevallen viel de Real-treffer. James Rodríguez schoot in de 81ste minuut zijn eerste treffer voor de Koninklijke binnen. Uit het niets viel daarna nog de gelijkmaker. Na een hoekschop dook ineens Raúl García voor het Real-doel op en hij kon ongehinderd intikken.

De return is komende vrijdag bij landskampioen Atlético in Estadio Vicente Calderón.