Ballmer nu echt weg bij Microsoft

Na 34 jaar vertrekt Steve Ballmer definitief bij Microsoft. De oud-topman van het softwarebedrijf schrijft in een brief aan de leiding dat hij zijn bestuursfunctie per direct neerlegt.

Ballmer nam in 2000 de leiding van Microsoft over van oprichter Bill Gates. In februari van dit jaar gaf hij het stokje over aan de huidige topman Satya Nadella en bleef zelf aan als bestuurslid.

Geen tijd

In de brief aan Nadella schrijft de 58-jarige Ballmer dat hij geen tijd meer heeft om zijn bestuurswerk bij Microsoft vol te houden. Ballmer heeft onlangs de basketbalclub LA Clippers gekocht, die uitkomt in de Amerikaanse profcompetitie NBA. Ook wil hij zich meer richten op lesgeven.

Miljardair Ballmer blijft wel als grootaandeelhouder betrokken bij Microsoft. Met vier procent van de aandelen is hij de grootste particuliere aandeelhouder in het bedrijf.

Boot gemist

In een reactie bedankt de huidige topman Nadella Ballmer voor de goede basis die hij heeft neergezet voor de toekomst van Microsoft. Maar critici vinden dat Ballmer met Microsoft de boot heeft gemist op de markt voor smartphones, tablets en onlineopslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl