Winst Leverkusen en Salzburg in CL

Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg en Steaua Boekarest hebben zich een goede uitgangspositie verworven voor het behalen van het hoofdtoernooi van de Champions League. De drie clubs wonnen hun eerste duel in de play-offs.

Leverkusen won in een aantrekkelijke wedstrijd met 3-2 bij FC Kopenhagen. Alle goals vielen voor rust. Stefan Kießling, Karim Bellarabi en Son Heung-Min scoorden voor de Duitsers. Mathias Zanka Jørgensen en Daniel Amartey hadden Kopenhagen wel op 2-1 gezet.

Het Oostenrijkse Salzburg won thuis met 2-1 van Malmö FF uit Zweden. Door doelpunten van Franz Schiemer en Jonathan Soriano had Salzburg lange tijd een marge van twee goals, maar een minuut in de blessuretijd scoorde Emil Forsberg toch nog tegen.

Twee Nederlanders in Boekarest

Steaua Boekarest was op eigen veld met 1-0 te sterk voor Loedogorets uit Bulgarije. Alexandru Chipciu, die in de eerste helft een penalty had gemist, bezorgde de Roemenen twee minuten voor tijd de winst.

Er stonden twee Nederlanders op het veld: Nicandro Breeveld (voormalig Almere City FC en Telstar) bij Steaua en Virgil Misidjan (oud-Willem II) bij Loedogorets. Ook voormalig FC Utrecht-speler Lucian Sânmartean deed mee bij de Roemenen.