NOS NieuwsAangepast

Man doodgeschoten bij Ferguson

In de Amerikaanse stad St. Louis, vlak bij Ferguson, heeft de politie een man doodgeschoten. Hij bedreigde agenten met een mes, melden lokale media. Volgens de politie is het slachtoffer een zwarte man. Hij zou 23 jaar zijn.

De man zou kort voordat hij werd doodgeschoten energiedrankjes en taart uit een winkel hebben gestolen. Toen een winkelmedewerker hem met de diefstal confronteerde, gooide hij de spullen op de straat.

"Schiet me neer"

Na de diefstal bleef de man heen en weer lopen voor de winkel, waarop winkelpersoneel de politie inschakelde. Toen de politie arriveerde, werd de 23-jarige man boos. Op straat zou hij naar agenten hebben geroepen: "Schiet me neer, schiet me dood".

De agenten trokken hun wapen en zeiden tegen de man dat hij moest stoppen. Toen hij vervolgens met een mes op agenten afliep, werd hij doodgeschoten, schrijft de St. Louis Post-Dispatch. Een woedende menigte van zeker 100 mensen verzamelde zich vervolgens in de straat.

Zelfverdediging

Tien dagen geleden werd in Ferguson een zwarte tiener door een agent doodgeschoten, wat leidde tot hevige rellen en protesten. "We begrijpen allemaal wat er in Ferguson is gebeurd, maar elke agent heeft het recht op zelfverdediging'', zei een politiechef in St. Louis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl