NOS VoetbalAangepast

Noorwegen selecteert 15-jarige

De 15-jarige Martin Ødegaard is door bondscoach Per-Mathias Høgmo opgeroepen voor het nationale voetbalelftal van Noorwegen. De ploeg speelt woensdag 27 augustus een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Als Ødegaard speelt, wordt hij de jongste speler uit de historie van het Noorse elftal.

Ødegaard speelt bij regerend kampioen Strømsgodset IF, waarvoor hij in april debuteerde als jongste speler uit de geschiedenis van de Tippeligaen. Kort daarna werd hij ook de jongste doelpuntenmaker in de Noorse eredivisie. "Dit is een droom die uitkomt", zei Ødegaard nadat de selectie bekend werd. "Ik ben in shock."

Ødegaard staat eveneens in de belangstelling van tal van Europese topclubs. Onder andere Manchester United, Bayern München, Real Madrid en Juventus hebben al hun interesse getoond voor het Noorse talent.

Jongste ooit

De jongste debutant ooit in het landenvoetbal is Lucas Knecht. Hij was 14 jaar en 2 dagen toen hij in 2007 zijn opwachting maakte voor de Noordelijke Marianen (een land ten noordoosten van de Filipijnen). Voormalig Juventus-speler Stephen Appiah staat met zijn debuut voor Ghana op bijna 15-jarige leeftijd op de zevende plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl