Rijnzwemmer nadert Noordzee

De Zwitserse langeafstandzwemmer Ernst Bromeis heeft na ruim 40 dagen Rotterdam bereikt. Hij meldde zich vanmorgen bij Havenbedrijf Rotterdam. Bromeis zwemt de hele Rijn af om aandacht te vragen voor het belang van schoon water.

De zwemmer, die zichzelf Das Blaue Wunder noemt, besloot na aankomst in Rotterdam lopend naar Hoek van Holland te gaan. Om half negen morgenochtend vertrekt hij daarvandaan voor het laatste deel van zijn lange zwemtocht. Bromeis zwemt dan de Berghaven uit en langs de pier naar de Noordzee. Daar komt de zwemtocht tot zijn einde.

Dagboek

De 46-jarige Zwitser begon zijn zwemmarathon op 7 juli bij de oorsprong van de Rijn, in het Zwitserse meer Lago di Dentro. De tocht is in totaal bijna 1250 kilometer. Op zijn website heeft hij een dagboek bijgehouden, met daarbij een kaart waarop z'n tocht te zien is.

Bromeis is niet de enige die momenteel de Rijn afzwemt. De Duitse zwemmer Andreas Fath zwemt op dit moment dezelfde route voor de stichting Rheines Wasser. Hij wordt zaterdag aan de Wilhelminepier in Rotterdam verwacht en legt een dag later zijn laatste meters af van de Berghaven naar het einde van de Noorderpier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl