NOS NieuwsAangepast

Kiev verbiedt Russische zenders

De Oekraïense regering heeft veertien Russische televisiestations verboden omdat ze oorlogspropaganda zouden uitzenden. Het betreft onder meer de bekende zenders Russia Today en Life News, die bekendstaan als pro-Kremlin.

Ze mogen niet meer uitzenden via het Oekraïense kabelnetwerk, zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken in Kiev. Het gaat om een tijdelijke maatregel.

Het ministerie verwijst mensen die willen klagen over pro-Russische berichtgeving naar een speciale Facebookpagina, met de titel Stop Russian Propaganda. Daar kunnen mensen ook een melding doen als een van de verboden zenders toch nog ergens op de kabel te zien is.

Gevechten

Intussen gaan de gevechten in het oosten van Oekraïne onverminderd door. Onder meer in de straten van Loegansk wordt zwaar gevochten. Het Oekraïense leger zou een wijk van de stad hebben heroverd op de separatisten.

Tienduizenden inwoners van Loegansk hebben de stad de afgelopen weken verlaten. In de stad bestaat een tekort aan onder meer water, voedsel en elektriciteit. De separatisten hebben de afgelopen dagen ook enkele kleinere plaatsen in de regio moeten prijsgeven.

Top in Minsk

Volgende week woensdag is er een topconferentie over Oekraïne, waarbij zowel de Oekraïense president Porosjenko als de Russische president Poetin aanwezig zal zijn. De top wordt gehouden in de Wit-Russische hoofdstad Minsk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl