NOS SportAangepast

Zilver gemengd estafetteteam op EK

De Nederlandse estafetteploeg heeft bij de EK zwemmen in Berlijn zilver gewonnen op de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams, een onderdeel dat voor het eerst op de EK gehouden werd.

Bastiaan Lijesen (rugslag), Bram Dekker (schoolslag), Inge Dekker (vlinderslag) en Femke Heemskerk (vrije slag) tikten aan na 3.45,93. Dat was sneller dan het oude wereldrecord en betekende tevens een nieuw Nederlands record.

De titel ging naar Groot-Brittannië. Chris Walker-Hebborn, Adam Peaty (beiden eerder op de avond al goed voor goud), Jemma Lowe en Francesca Halsall waren met 3.44,02 liefst 2,50 sneller dan het wereldrecord van Australië.

"Bizar om dit te zwemmen"

Ondanks dat het nummer nog nieuw is, was Heemskerk toch blij met de medaille. "Het is wel bizar om dit te zwemmen, want je weet helemaal niet tegen wie je moet. Ik dacht ook: als ik maar niet in paniek raak, als er een man voorbij komt. Maar ik vind deze medaille toch leuk. Zeker ook voor Bastiaan, want die heeft toch individueel een moeilijk seizoen en ook voor Bram is het leuk als debutant."

Bovendien zwom Heemskerk met 52,27 de snelste splittijd uit haar loopbaan. "Dat is toch wel leuk. In de halve finales op de 100 vrij had ik mij ook niet helemaal leeg gezwommen. Dus ik denk dat ik het wel slim heb gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl