NOS VoetbalAangepast

Brazilië kiest nieuwe koers

Het matige optreden van het Braziliaanse elftal tijdens het WK in eigen land afgelopen zomer, is voor de nieuwe bondscoach Carlos Dunga aanleiding geweest de nationale selectie ingrijpend te wijzigen.

Voor de vriendschappelijke duels met Ecuador en Colombia, begin september, laat hij dertien spelers thuis die op het WK nog actief waren. Onder anderen Marcelo, Dani Alves, Maxwell, Dante, Paulinho en Fred zijn niet geselecteerd. Aanvoerder Thiago Silva ontbreekt wegens een blessure.

Nieuw in de Braziliaanse selectie zijn Philippe Coutinho (Liverpool), Miranda (Atlético Madrid) en Ricardo Goulart (Cruzeiro en momenteel topscorer van de Braziliaanse competitie).

Tien WK-spelers opgeroepen

Neymar, Oscar en David Luiz zijn wel opgeroepen door Dunga. In totaal mogen tien spelers die op het WK actief waren mee op de oefenstage in de Verenigde Staten. Brazilië sloot het WK in eigen land af met dramatische cijfers: 7-1 verlies tegen Duitsland in de halve finales, gevolgd door de 3-0 nederlaag tegen Oranje in de strijd om de derde plaats. Het kostte de vorige bondscoach Felipe Scolari zijn baan.

Toch gooit Dunga de deur niet defintief in het slot voor de afwezigen. "De deur staat altijd open voor iedereen. Dit is een nieuw begin. Het houdt niet in dat de spelers die er nu niet bij zijn, nooit meer een kans krijgen. Je kunt niet helemaal vanaf nul beginnen, langzaam zullen we jongere spelers een kans gaan geven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl