Brits goud Walker-Hebborn en Peaty

De Britse zwemmers Christoph Walker-Hebborn en Adam Peaty zijn Europees kampioen geworden. Walker-Hebbron won de 100 meter rugslag en Peaty de 100 meter schoolslag.

Glansrol Walker-Hebborn

Walker-Hebborn maakte op de 100 meter rugslag zijn favorietenrol waar. De 24-jarige Brit, die zowel in de series als de halve finales de snelste tijd had gezwommen, zegevierde in 53,32.

Hij kreeg de overwinning zeker niet cadeau. Met name Christian Diener maakte er een harde wedstrijd van. De Duitser ging pijlsnel van start, had halverwege al een halve seconde voorsprong op Walker-Hebborn, maar kon het tempo niet volhouden en eindigde op de vierde plaats.

Walker-Hebborn, die vorige maand bij de Gemenebestspelen twee keer goud won, was 0,32 sneller dan de Fransman Jérémy Stravius. Jan-Philip Glania, een andere Duitser, werd derde in 54,15.

Ook Brits succes op de 100 school

Peaty en Ross Murdoch maakten het feest voor de Britten compleet door een half uur later het goud en zilver voor zich op te eisen op de 100 meter schoolslag.

De pas 19-jarige Peaty, die net als Walker-Hebborn twee keer succesvol was op de Gemenebestspelen, lag halverwege de race nog derde, al was de achterstand op zijn concurrenten miniem. Hij bleek zijn race het beste ingedeeld te hebben en was met 58,96 liefst 0,47 sneller dan de 20-jarige Murdoch.

Achter de twee Britten ging de Litouwer Giedrius Titenis met het brons aan de haal. Vijf jaar geleden won hij bij de WK in Rome ook al eens brons op de 200 school.