Dekker vierde in vlinderfinale

Inge Dekker is er op de EK zwemmen in Berlijn niet in geslaagd een medaille op de 50 meter vlinderslag te winnen. De Drentse moest genoegen nemen met de vierde plaats. De titel ging naar de Zweedse Sarah Sjöström.

De 29-jarige Dekker, die op de EK's langebaan en kortebaan al 34 medailles won, kende een matige race. "Ik baal er vooral van dat ik niet in de buurt van mijn persoonlijk record kwam. Mijn finish was niet goed", zei Dekker, die met 25,75 0,36 langzamer was dan de Britse nummer drie Francesca Halsall.

Voor Sjöström, 21 jaar pas, was het de tweede Europese titel deze week en de achtste in totaal. Met 24,98 was ze 0,36 sneller dan de Deense Jeannette Ottesen.

Eerste langebaantitel Da Rocha

In de enige andere vrouwenfinale van de avond ging het goud naar Spanje. Duane Da Rocha Marce won met 2.09,37 de 200 meter rugslag. Het is haar eerste grote titel bij het langebaanzwemmen.

De 26-jarige Da Rocha werd op dit onderdeel derde bij de afgelopen twee EK's. Op de EK kortebaan van 2010 ging ze wel al eens met de titel aan de haal.

De Spaanse lag na 100 meter nog laatste, maar kwam daarna ijzersterk opzetten en met een prachtig eindschot passeerde ze toch nog de Britse Elizabeth Simmonds, die op 0,29 het zilver won: 2.09,37 om 2.09,66.

Het brons ging naar de pas 15-jarige Daria Oestinova. De Russin was 0,42 langzamer dan Da Rocha.