NOS NieuwsAangepast

China pakt 1000 sekteleden op

In China zijn bijna duizend leden van een verboden religieuze sekte opgepakt. Tientallen leden van de sekte 'De Kerk van de almachtige God' werden in juni al vastgezet, na de moord op een vrouw in een fastfoodrestaurant.

Onder de duizend arrestanten zijn honderd leden van de harde kern van de sekte. Donderdag begint het proces over de moord. De vrouw werd doodgeslagen in het restaurant. Volgens de autoriteiten gebeurde dat omdat ze weigerde haar telefoonnummer aan sekteleden te geven.

Herrezen Christus

De sekte heeft veel leden in de Centraal-Chinese provincie Henan. Die geloven dat Jezus is herrezen als Yang Xiangbin, de vrouw van de oprichter van de sekte, Zhao Weishan. Het paar vluchtte in 2000 naar de Verenigde Staten.

Twee jaar geleden begon China een campagne tegen de sekte, die had aangekondigd de communistische partij de genadeslag toe te brengen. De sekteleden noemen de partij de Rode Draak.

President Jiang Zemin lanceerde in 1999 een campagne tegen aanhangers van de religieuze Falong Gong-groepering. Die werd als duivels beschreven na een vreedzame demonstratie in Peking waarin de deelnemers om officiële erkenning van hun groepering verzochten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl