NOS SportAangepast

Ook topsporters doen Ice Bucket

Een emmer vol ijswater over jezelf heen gooien voor het goede doel. De zogenaamde Ice Bucket Challenge, ten behoeve van financiële steun voor onderzoek naar de spierziekte ALS, heeft inmiddels ook de sportwereld in zijn greep.

Bekende voetballers als Neymar, Cristiano Ronaldo, Ryan Babel, Mario Balotelli en Mesut Özil plaatsten al een filmpje op internet, waarin ze een grote emmer vol ijswater over zich heen gooien. Vervolgens dagen ze drie andere mensen uit om hetzelfde te doen voor het goede doel.

Ook Ricksen onder koude douche

Oud-voetballer Fernando Ricksen, die zelf lijdt aan ALS, nam ook de uitdaging aan. Al krijgt de 38-jarige voormalig international meer ijsblokjes dan water over zich heen.

Voetballer Ryan Babel daagt zijn collega's Daley Blind, Christian Eriksen en Urby Emanuelson uit om hem te volgen. Wanneer iemand de uitdaging niet aangaat of het lukt niet binnen 24 uur, dan moet die persoon 100 dollar doneren aan de ALS Association. Zo koos Neymar voor de Colombiaanse Juan Camilo Zúñiga, die op het WK de rugwervel van de Braziliaan brak.

Naomi van As en Ellen Hoog

Ook de Nederlandse hockeyers Naomi van As en Ellen Hoog accepteerden de Ice Bucket Challenge. Verder zijn er filmpjes te zien van Nigel de Jong (die daagt Robin van Persie en Wesley Sneijder uit), Novak Djokovic en het Amerikaanse basketbalteam.

De uitdaging is twee weken geleden begonnen door voormalig honkballer Pete Frates, die zelf lijdt aan ALS. Met de actie wil hij meer aandacht creëren voor de spierziekte. Door de Ice Bucket Challenge heeft de organisatie al miljoenen euro's binnengekregen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl