NOS VoetbalAangepast

Suárez: ik zal nooit meer bijten

Luis Suárez heeft de Barcelona-fans beloofd dat hij nooit meer iemand zal bijten. Dat vertelde de Uruguayaanse aanvaller dinsdagochtend bij zijn officiële presentatie in Catalonië.

Vijf weken geleden kwam Suárez van Liverpool naar Barcelona, maar omdat hij op het WK in Brazilië de Italiaanse verdediger Giergio Chiellini in zijn schouder beet, werd de Uruguayaan geschorst voor vier maanden en mocht hij niet voetballen. Deze maand besloot het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) dat Suárez wel weer mag trainen en vriendschappelijke wedstrijden mag spelen.

Professionele hulp

Suárez vertelde in de persconferentie dat hij de wedstrijd tegen Italië probeert te vergeten. "Die periode wil ik achter mij laten, want het was een erg moeilijk moment voor mij. Ik werd er depressief van", zei hij over het bijtincident. "Ik heb hulp gezocht bij professionals en ik kan alle fans verzekeren dat het nooit meer zal gebeuren. Nu probeer ik het te vergeten. Ik heb mijn lesje geleerd."

De 27-jarige aanvaller tekende een contract voor vijf jaar. "Het was mijn droom om bij Barcelona te spelen, al sinds ik jong was", vertelde Suárez. "Ik aarzelde dan ook geen moment toen ik de kans kreeg om in Spanje te voetballen. Daarnaast woont de familie van mijn vrouw hier, dus dat speelde ook een grote rol. Ik ging al vaak naar wedstrijden van Barça en dacht dan altijd hoe mooi het zou zijn om hier te voetballen."

Debuut

Maandag speelde Suárez voor de eerste keer mee met FC Barcelona in de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Mexicaanse FC Léon. Een kwartier voor tijd kwam hij onder luid applaus in het veld, maar scoorde niet. Verwacht wordt dat Suárez zijn competitiedebuut maakt tegen Real Madrid op 25 of 26 oktober.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl