NOS NieuwsAangepast

Wat gebeurde er met Hodei Egiluz?

Wat gebeurde er van vrijdag op zaterdag 18 en 19 oktober in het Antwerpse uitgaansgebied met Hodei Egiluz Diaz? De 23-jarige Baskische man wordt sinds die nacht vermist.

Er zijn wel wat zaken over de eerste uren van de verdwijning bekend, maar die hebben geen aanknopingspunten opgeleverd waarmee Egiluz opgespoord kon worden.

De Vuile Was

Volgens de familie is het volgende gebeurd. Op al die verschillende momenten kunnen Nederlanders die in Antwerpen uitgingen, hem hebben gezien, vertelde woordvoerder Christel Verhelst van de familie vanmorgen in het NOS Radio 1 Journaal.

* In de vroege zaterdagochtend verlaat de student het café De Vuile Was aan de Kleine Pieter Potstraat. Om 03.00 uur neemt hij afscheid van zijn vrienden daar.

* In de 40 minuten daarna registreren twee bewakingscamera's hem in de uitgaansbuurt bij de Scheldekaaien.

* Tussen 03.30 en 04.00 uur wordt Egiluz beroofd van zijn mobiele telefoon.

* Later wordt ook zijn portemonnee afgepakt.

* Opnieuw vangt een bewakingscamera een beeld van Egiluz.

* Daarna spreekt hij mensen aan. "Hij was verward door de overval", zegt Verhelst. "Hij zei dat hij werd achtervolgd."

Schermutseling

Eerder dit jaar zat de vermissing in het tv-programma Opsporing Verzocht, maar dat heeft niets opgeleverd.

Toch moeten er meer mensen zijn geweest die iets gezien hebben, zegt Verhelst. "In die omgeving waar hij was, parkeren veel mensen hun auto. Misschien heeft hij nog anderen aangesproken."

Verhelst denkt dat er misschien ook wel getuigen zijn van de overval, maar dat die zijn doorgelopen omdat ze zich bijvoorbeeld niet met een eventuele schermutseling wilden bemoeien.

Fietstochten

De familie zoekt dus niet alleen in Antwerpen naar getuigen, maar ook in Nederland onder de stappers die onder meer naar café De Vuile Was komen.

Om aandacht voor de vermissing te vragen, maken familie en vrienden fietstochten in Vlaanderen en Nederland. Ze gaan naar Sint Niklaas en Gent in België en doen Breda, Bergen op Zoom, Rotterdam en Den Haag aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl