NOS VoetbalAangepast

Nieuw Atlético tegen vernieuwd Real

Bekerwinnaar Real Madrid en landskampioen Atlético Madrid openen vanavond het Spaanse seizoen met de strijd om de Super Cup. Met de Europese Super Cup op zak kan het voor Real al de tweede prijs van het nieuwe seizoen worden.

Atlético wil dat voorkomen. De verloren confrontaties met de eeuwige rivaal staat nog scherp op het netvlies. De pijn van het net niet winnen van de Champions League zit diep. Atlético was zo dicht bij de dubbel afgelopen seizoen.

Eerst werd de landstitel binnengesleept, vervolgens leek Atlético ook de Champions League te gaan winnen, ten koste van Real Madrid. Tot de 93ste minuut. Toen kopte verdediger Sergio Ramos raak uit een corner van Luka Modric. Er volgde een verlenging en Atlético was gezien. Gareth Bale, Marcelo en Cristiano Ronaldo zorgden voor de 4-1 eindstand.

In de competitie verloor Atlético vorig seizoen niet van Real. In de thuiswedstrijd werd het 2-2, het uitduel eindigde in een 1-0 overwinning voor Atlético. In de Spaanse beker was Real wel weer de betere ploeg. In de halve finales van de Spaanse beker won Real het eerste duel thuis met 3-0 en werd Atlético ook in eigen huis verslagen, 2-0 dankzij twee doelpunten van Ronaldo.

Nieuw elftal

Kortom, Atlético wist vorig seizoen maar één keer te winnen van Real. Dat moet dit seizoen beter. De grote vraag is of trainer Diego Simeone weer zo'n goed elftal op de been weet te krijgen. Hij zag een paar zeer belangrijke krachten vertrekken. Keeper Thibaut Courtois keerde na drie jaar verhuurd te zijn terug naar Chelsea en Filipe Luis en Diego Costa volgden hem naar Londen. David Villa koos voor een avontuur in de Verenigde Staten, bij de nieuwe club New York City FC.

Simeone kreeg er een karrevracht aan spelers voor terug. Twee doelmannen: Jan Oblak kwam voor zestien miljoen euro over van Benfica en Moyá werd opgehaald bij Getafe. Drie verdedigers: Cristian Ansaldi (Zenit), Jesús Gámez (Málaga) en Guilherme Siqueira (Benfica). Maar vooral de vernieuwde aanval spreekt tot de verbeelding.

Met Mario Mandzukic en Antoine Griezmann heeft Simeone de beschikking over twee uitstekende aanvallers. Mandzukic scoorde in 54 competitieduels 33 keer voor Bayern München, vleugelspits Griezmann was al een paar jaar uitblinker bij Real Sociedad en de Fransman stak ook op het afgelopen WK in uitstekende vorm. Raul Jiménez is de grote onbekende. De Mexicaan speelde op het afgelopen WK alleen tegen Brazilië en kwam op clubniveau in eigen land uit voor América.

Atlético trok ook nog de 19-jarige Argentijn Ángel Correa aan, maar die zal voorlopig niet in actie komen. Bij hem werd een tumor bij zijn hart geconstateerd. Daar is hij inmiddels aan geopereerd, maar aanvaller die overkwam van San Lorenzo is in ieder geval nog een halfjaar uitgeschakeld.

95 miljoen

Van al die nieuwe spelers heeft Simeone er waarschijnlijk vier nodig in de basis. "Een belangrijke verandering in het team. We zullen zien hoe snel het team zich aanpast", zei de coach op de persconferentie. Zijn club gaf zo'n 95 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, ongeveer net zoveel als Real Madrid, maar er is wel een groot verschil, stelt Simeone: "Voor 95 miljoen euro kopen wij zeven of acht spelers, Real Madrid twee."

Die twee zijn James Rodriguez en Toni Kroos. Simeone moet toegeven dat Real daar niet echt slechter van is geworden. "Met Kroos erbij is er nog meer balans op het middenveld. Dit Real is beter dan het Real van vorig jaar." Het is voor Simeone te hopen dat zijn team er ook beter op geworden is, anders zijn de kansen vanavond niet groot.

Vanavond staan beide tegenover elkaar in Bernabéu. Vrijdagavond is de retun al in Vicente Calderón.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl