NOS NieuwsAangepast

Noors prinsesje naar dure school

Het is de eerste dag voor de Noorse prinses Ingrid Alexandra op haar nieuwe school. De 10-jarige gaat, ondanks kritiek uit de Noorse bevolking, naar een dure particuliere school.

Om acht uur vanmorgen kwam ze aan, begeleid door haar ouders, oma en broertje. Het meisje gaat naar de vijfde klas van de Oslo International School in Bekkestua.

Kritiek

Het koninklijk echtpaar stuitte op veel kritiek toen ze bekendmaakten dat ze hun kinderen van de openbare school naar een privé-school wilden sturen.

Een Noorse politicus noemde de beslissing het "begin van het einde van de monarchie". Een journalist schreef dat de keuze "een open zenuw van de Noren raakt", en dat de beslissing ouders door het hele land aangaat.

24.000 euro

De Oslo International School is een van de duurste privé-scholen van Noorwegen. Eén schooljaar kost het koninklijk paar meer dan 200.000 Noorse kronen (ruim 24.000 euro).

Er is ook kritiek op het feit dat op de nieuwe school van de troonopvolger Engels de voertaal is.

Volgens kroonprins Haakon heeft zijn dochter extra ondersteuning nodig bij het leren van de Engelse taal. De directeur van de school zei vanmorgen tegen Noorse media dat het meisje "gewoon als normale studente behandeld zal worden".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl