NOS SportAangepast

Heemskerk snel in series 100 vrij

Op de tweede dag van de EK langebaan in Berlijn haalde Femke Heemskerk overtuigend de halve finales op de 100 meter vrij. Bij absentie van Ranomi Kromowidjojo was Heemskerk in 53,55 niet alleen de beste Nederlandse, maar ook de snelste van het hele veld. Zelfs Sarah Sjöström moest iets (0,11) op de Zuid-Hollandse toegeven.

Ook Maud van der Meer (55,00, achtste) plaatste zich. Esmee Vermeulen scherpte in 55,18 haar PR aan en werd elfde, maar er mogen maar twee zwemsters per land door. Ilse Kraaijeveld kwam tot 56,29.

Op de 100 meter schoolslag redde Moniek Nijhuis het overtuigend. Nijhuis (26) finishte in haar sterkbezette serie als vierde in 1.08,16. In totaal was ze daarmee goed voor de zesde tijd.

Wisselslag

Op de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams, een nieuw nummer, haalde Nederland met de vijfde tijd (3,53,47) de finale.

Bastiaan Lijesen, Bram Dekker, Wendy van der Zanden en Ilse Kraaijeveld kwamen voor Nederland in actie. Vanavond worden de dames in de finale vervangen door Inge Dekker en Femke Heemskerk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl