NOS SportAangepast

Max Verstappen: droom komt uit

Formule 1-team Scuderia Toro Rosso heeft de komst van Max Verstappen bevestigd. Volgend seizoen wordt de zoon van oud-coureur Jos Verstappen de jongste debutant ooit in de koningsklasse van de autosport.

Jongensdroom

De 16-jarige coureur volgt bij Toro Rosso Jean-Éric Vergne op en wordt ploeggenoot van de Rus Daniil Kvyat. "Dat ik in 2015 met Scuderia Toro Rosso in de Formule 1 debuteer is een jongensdroom die uitkomt. Al sinds mijn zevende is het bereiken van de koningsklasse mijn doel geweest, dus nu dat eenmaal is verwezenlijkt, ben ik echt enorm blij", zegt Max Verstappen op zijn website.

Jos Verstappen ziet zijn werk als begeleider en coach nu beloond: "Ik heb mijn eigen carrière voor Max opgeofferd. Ik had zelf nog kunnen racen, maar vond dit een grotere uitdaging. Omdat ik zag wat Max in zijn mars heeft, wilde ik me daar helemaal aan wijden en er alles voor doen om hem naar de top te brengen."

Terugkeer naam Verstappen

Max Verstappen bedankt zijn vader uitgebreid: "Hij heeft al die jaren dag en nacht voor me klaargestaan. Met de terugkeer van de naam Verstappen in de Formule 1 hoop ik dat oude tijden gaan herleven en dat ik vele fans mag begroeten op de Grand Prix circuits."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl