NOS SportAangepast

Geen finale Verlinden en Lijesen

Joeri Verlinden is er op de EK zwemmen in Berlijn niet in geslaagd de finale te halen van de 50 meter vlinderslag. Bastiaan Lijesen sneuvelde in de halve finales van de 100 meter rugslag.

Verlinden kwam in de halve finales tot een tijd van 23,79. Dat was 0,11 langzamer dan in de series. Het was in totaal de twaalfde tijd, niet genoeg voor het bereiken van de finale.

"Dit is echt heel jammer. Ook al ben ik hier eigenlijk voor andere afstanden, baal ik flink. Ik had verwacht dat ik sneller zou zijn dan vanochtend", aldus Verlinden, die voor het eerst sinds 2012 weer op een groot toernooi actief is. In 2013 kampte hij met een schouder- en polsblessure en begin dit jaar werden hartritmestoornissen geconstateerd.

"Ik vind het leuk om te horen dat sommige mensen me een warm hart toedragen, maar daar ga ik niet harder van zwemmen. Ik ben hier als topsporter en niet als een of andere zielepiet die acht maanden geleden vervelend nieuws te horen kreeg", zei een teleurgestelde Verlinden. "Als je tevreden kan zijn met een plek als dit, dan weet ik niet waar ik elke dag mijn nest voor uitkom. Niet om een twaalfde plek te halen op een EK."

Ook Lijesen sneuvelt

Lijesen strandde in de halve finales van de 100 meter rugslag. De Nederlander eindigde in zijn halve finale als achtste en laatste in een tijd van 55,37. Dat was net iets sneller dan in de series, maar verder dan de zestiende plaats kwam hij niet.

Voor Bram Dekker viel eerder op de dag het doek op de 100 meter schoolslag. De Brabander zwom in zijn serie te gehaast en tikte aan na 1.02,42. Daarmee werd hij 33ste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl