NOS SportAangepast

Titelhouder Nadal niet op US Open

Titelhouder Rafael Nadal heeft zich afgemeld voor de US Open. De Spanjaard, die sinds zijn uitschakeling op Wimbledon in de vierde ronde geen wedstrijd meer speelde, is niet tijdig hersteld van de polsblessure die hij eind vorige maand opliep tijdens een training.

"Het spijt me zeer te moeten meedelen dat ik dit jaar niet kan deelnemen aan de US Open", liet de 28-jarige nummer twee van de wereld weten in een verklaring op zijn Facebook-pagina. "Jullie zullen begrijpen dat dit een moeilijk moment voor mij is, omdat ik van het toernooi houd en er geweldige herinneringen aan heb."

Nadal trainde sinds zijn blessure met een brace en miste ook al de masterstoernooien van Toronto en Cincinnati. De US Open, die volgende week beginnen, komen te vroeg voor Nadal, die in zijn loopbaan vaak is geteisterd door blessures.

De veertienvoudig grandslamwinnaar haalde bij zijn laatste drie optredens in New York de finale. Hij won in 2010, verloor in 2011 van Novak Djokovic, ontbrak in 2012 vanwege een knieblessure en nam vorig jaar in de eindstrijd revanche op Djokovic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl