NOS VoetbalAangepast

Vitesse huurt McEachran

Vitesse huurt middenvelder Josh McEachran voor één seizoen van Chelsea. De 21-jarige Engelsman doorliep de gehele jeugdopleiding van de Engelse topclub en werd eerder al verhuurd aan Swansea City, Middlesbrough, Watford en Wigan Athletic.

Talentvolle speler

McEachran staat in Engeland al een tijdje te boek als groot talent. Dat onderstreept ook de technisch directeur van Vitesse Mo Allach: "Josh is een talentvolle speler die in aanmerking komt voor de positie van controlerende middenvelder. We zijn ervan overtuigd dat hij in onze manier van spelen een rol kan vervullen."

Veertiende huurling Chelsea

McEachran is voor Vitesse de zevende versterking deze zomer, waarvan er drie huurlingen van Chelsea zijn. Naast de Engelsman zijn namelijk ook aanvaller Bertrand Traore en de rechtsback Wallace dit seizoen in Arnhem te zien. Opvallend is het feit dat McEachran alweer de veertiende speler is die Vitesse huurt van de Londense topclub.

Sinds Vitesse en Chelsea in 2010 officieel een samenwerkingsverband aangingen (als gevolg van de entree van oud-voorzitter Merab Jordania bij Vitesse) maakten de volgende spelers de overgang van Londen naar Arnhem: Nemanja Matic, Slobodan Rajkovic, Matej Delac, Tomás Kalas, Patrick van Aanholt, Ulises Dávila, Gaël Kakuta, Sam Hutchinson, Cristián Cuevas, Christian Atsu, Lucas Piazon, Bertrand Traoré, Wallace en nu dus Josh McEachran.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl