NOS VoetbalAangepast

"Feyenoord kan veilig naar Kiev"

Volgens minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken kan Feyenoord woensdag met een gerust hart afreizen naar Kiev. Donderdag speelt de Rotterdamse ploeg in de Oekraïense hoofdstad tegen FC Zorja Loegansk in de play-offs van de Europa League.

Minister Timmermans bracht vanochtend een bezoek aan De Kuip om de staf en selectie van Feyenoord te informeren over de situatie in de stad. "Er zit een groot verschil tussen de stad Kiev en Oost-Oekraïne, dat hemelsbreed zevenhonderd kilometer verderop ligt", verzekerde Timmermans de groep.

Timmermans is bij de wedstrijd

De laatste weken is de minister zelf veelvuldig in Kiev geweest. "Ik ben gewoon en met een veilig gevoel over straat gegaan en heb bijvoorbeeld restaurants bezocht", vertelde hij de mensen van Feyenoord. Bovendien, zo liet de minister weten, zal hij zelf donderdag als toeschouwer aanwezig zijn bij de wedstrijd.

Algemeen directeur Eric Gudde noemde het bezoek van Timmermans na afloop nuttig. "Hij heeft het gevoel van onzekerheid voor een zeer belangrijk deel kunnen wegnemen. Het is en blijft een gegeven dat wij allemaal liever elders zouden spelen."

"Zeker ook gezien de ramp met de MH17 kunnen wij heel slecht begrijpen dat de UEFA ons dringende verzoek daartoe niet heeft gehonoreerd. Tegenover dat gevoel staan echter talloze feiten waaruit je niet anders kunt concluderen dan dat we veilig kunnen afreizen. Er geldt geen negatief reisadvies."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl