NOS NieuwsAangepast

Verwarde man zit 17 uur op dak

De man die in Hilvarenbeek op het dak van een jachthuis was geklommen, is door een arrestatieteam naar beneden gehaald. Dat is rustig verlopen. De verwarde man wordt medisch onderzocht.

De man uit Estland zat sinds 18.00 uur gisteravond op het dak. Hij had aangebeld bij het huis en drong binnen nadat er was opengedaan. De boswachter van het landgoed ging hem achterna, waarop de man naar boven rende en het dak op klom.

Het was moeilijk voor de politie om contact met hem te krijgen, omdat de man geen Nederlands spreekt. Vanochtend werd een tolk opgeroepen.

Agressief

Elke keer als agenten contact met hem wilden krijgen, gooide de man dakpannen naar beneden. "Hij werd steeds agressief als hij werd aangesproken", zei een woordvoerster van de politie in De Ochtend op Radio 1.

Op een foto op de website van Omroep Brabant is te zien dat de man een hele partij dakpannen naar beneden heeft gegooid.

Ambulance

Bij het jachthuis werd een hoogwerker neergezet en ook stond uit voorzorg een ambulance klaar, maar die was uiteindelijk niet nodig. De politie was er bang voor de dat man zou uitglijden. "Hij zit op een hoogte van 12 of 13 meter en als hij of een hulpverlener valt, heeft dat fatale gevolgen", zei de politiewoordvoerster vanochtend vroeg op Radio 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl