NOS SportAangepast

Huta Galung zakt steeds verder weg

Begin dit jaar stond tennisser Jesse Huta Galung nog in de tophonderd, maar sinds vandaag bezet hij de 233ste plaats op de wereldranglijst. De Nederlander zakte 41 plaatsen nadat hij vorige week bij een challenger in Meerbusch al in de eerste ronde opgaf.

Huta Galung leverde daardoor veel punten in, omdat hij vorig jaar de finale van het toernooi haalde. Huta Galung kent al geruime tijd een matige periode op de ATP Tour. Buiten een halve finaleplaats in Scheveningen kwam hij sinds januari nergens voorbij de tweede ronde.

Van de overige Nederlanders bleef hun ranking nagenoeg gelijk. Robin Haase (70) steeg twee plaatsen, Igor Sijsling (73) eentje en Thiemo de Bakker (135) leverde twee plekken in.

Ook de toptien bleef nagenoeg hetzelfde. Novak Djokovic voert nog altijd de ranglijst aan voor Rafael Nadal en Roger Federer, die gisteren het masters-toernooi van Cincinnati won.

Bertens en Serena

Bij de vrouwen is Kiki Bertens nog steeds de enige Nederlandse in de tophonderd. Zij boekte één plek winst en staat nu 84ste. Arantxa Rus is 153ste, Richel Hogenkamp 165ste en Indy de Vroome 198ste.

Serena Williams, die zegevierde in Cincinnati, is de nummer één van de wereld. Ana Ivanovic, van wie ze de finale won, keerde terug in de toptien op plaats negen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl