NOS VoetbalAangepast

Cocu: moeilijke tijden maken wijzer

Phillip Cocu is terug na een vervelend eerste jaar als hoofdcoach van PSV. De vierde plaats van vorig seizoen was sportief geen succes en ook persoonlijk kende Cocu tegenslag. Bij de trainer werd eind maart een goedaardige tumor uit zijn rug verwijderd. Hij miste daardoor het slot van het seizoen.

"Het was een moeilijke tijd", aldus Cocu. "Het was lastig om alles hier los te laten. Tot aan de voorbereiding heb ik de tijd gehad om terug te komen. Dat is gelukt. Ik voel me weer fris en scherp."

"Het beïnvloedt je uiteraard wel", vervolgt de coach. "Zoiets ingrijpends doet niets met mijn gevoel en passie voor het voetbal. Die blijven hetzelfde. Maar je persoonlijke kijk op het leven verandert wel. Je gaat meer relativeren."

Meedoen om titel

De 43-jarige Cocu verwacht na de matige resultaten van de vorige jaargang een beter PSV. Hij verwacht ook een betere coach. "Moeilijke tijden maken je wijzer, openen ogen, zowel bij de spelers als bij mezelf als coach. Ik zou dingen nu anders aanpakken, zou andere keuzes maken, zeker in fases dat het moeilijk gaat. Dat is ervaring. Daar word je beter van", zegt Cocu.

De doelstelling van PSV voor dit seizoen is duidelijk: "Wij moeten zeker meespelen om de titel. Dat is onze ambitie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl