NOS NieuwsAangepast

Cambridge zoekt 'choc-doc'

Goed nieuws voor zoetekauwen: Cambridge is op zoek naar een chocoladepromovendus. De prestigieuze Britse universiteit biedt een academicus de kans te promoveren op een onderzoek naar het smeltpunt van chocolade.

De promovendus, in de Britse media al choc-doc genoemd, moet een manier vinden om het smeltpunt van chocolade te verhogen. Zo moet de zoetigheid ook in warmere klimaten beter te bewaren zijn.

De universiteit biedt een promotieplaats van 3,5 jaar bij de faculteit Techniek en Biotechnologie. Er zijn drie hoogleraren aangesteld om de promovendus te begeleiden. Ze hebben allemaal veel ervaring met smeltende stoffen, belooft de vacature.

Wie wil solliciteren moet ten minste vier jaar hebben gestudeerd, ervaring hebben met onderzoek en burger zijn van de Europese Unie. Cv's moeten voor 29 augustus binnen zijn. De studie moet in januari 2015 beginnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl