NOS WielrennenAangepast

Kruijswijk winnaar Arctic Race

Steven Kruijswijk heeft de tweede editie van de Arctic Race of Norway gewonnen. De Belkin-renner, die in de derde rit de leiderstrui veroverde, hield stand in de 165 km lange vierde en laatste etappe.

In de slotrit (Tromsø-Tromsø) waren er weliswaar vluchtpogingen maar Belkin (Kruijswijk) en Katjoesja (van sprinter Alexander Kristoff) hielden de marges overbrugbaar en met nog 10 km te gaan kwam alles weer samen.

Met nog 3 km voor de wielen slaagde de Noorse veteraan Thor Hushovd erin een gaatje te slaan en hij leek op weg naar zijn eerste zege van het seizoen. Maar net voor de streep werd hij nog gepasseerd door zijn landgenoot Kristoff, die zijn tweede ritzege boekte.

Kristoff wilde niet alleen de rit winnen, maar ook het eindklassement. Hij begon de dag met een achterstand van 21 seconden op Kruijswijk. Aan de zege hield hij tien bonificatieseconden over en dus was het tellen tot Kruijswijk de streep passeerde. Onze landgenoot finishte als achtste, op zeven seconden en bleef de Noor dus vier tellen voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl