NOS SportAangepast

Foute wissel nekt Oranje sprintsters

Bij de EK atletiek in Zürich is de finale van de 4x100 meter uitgelopen op een deceptie. Voor de Nederlandse dames zat de race er door een foute wissel er al na honderd meter op. De titel ging in 42,24 naar Groot-Brittannië.

Startloopster Madiea Ghafoor kreeg het stokje niet bij Dafne Schippers, waarmee de kans op een derde gouden plak voor de kampioene op de 100 en 200 meter direct verkeken was. Jamile Samuel en Tessa van Schagen kwamen daardoor niet in actie. Nederland had als derde de finale bereikt.

Ghafoor, die viel bij de wissel, moest na afloop met verwondingen aan haar knieën, schouders en elleboog naar de EHBO.

"Het kan gebeuren"

Het is enorm balen dat dit is gebeurd, zei Schippers: "Wat er precies gebeurde, weet ik niet. Ik kreeg geen grip op het stokje en toen ik achterom keek, zag ik dat Madiea was gevallen. Ik baal hier enorm van. We hadden minimaal brons kunnen halen en goud zat er ook in. Maar dit kan gebeuren, dit is estafette. Nu gebeurt het ons, de andere keer een ander land.''

Schippers had graag nog een derde medaille gepakt. "Natuurlijk, daarom baal ik nu gewoon even. Ik ga eerst lekker een week op vakantie, daar ben ik wel aan toe."

Jamile Samuel kreeg niet helemaal mee wat er gebeurde: "Ik bleef zitten, maar toen ik iedereen voorbij zag lopen dacht ik wel: er is toch wat misgegaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl