NOS SportAangepast

Pedrosa stopt zegereeks Márquez

Aan de zegereeks van MotoGP-coureur Marc Márquez is in Brno een einde gekomen. De Spaanse wereldkampioen van Honda, die de eerste tien wedstrijden van het jaar gewonnen had, eindigde bij de grote prijs van Tsjechië 'slechts' als vierde. Zijn stalgenoot Dani Pedrosa pakte de zege in Brno.

Márquez vertrok vanaf pole, maar Yamaha-coureur Jorge Lorenzo nam de leiding direct over. Valentino Rossi (ook op Yamaha) en Dani Pedrosa haalden de koploper in het WK eveneens in en Márquez zakte zelfs even terug naar de zesde plaats.

Op zeventien ronden van het einde loste Pedrosa Lorenzo als koploper af en de ploegmaat van Márquez reed onbedreigd naar zijn 26ste MotoGP-zege. Márquez streed lange tijd met Rossi om de derde positie, die een prooi werd voor de Italiaanse veteraan.

Fier aan kop

Márquez gaat nog wel fier aan kop in het WK met 263 punten, teamgenoot Pedrosa volgt op gepaste afstand met 186. De 35-jarige Rossi, die zijn 245e race reed in de koningsklasse van de motorsport en daarmee recordhouder Alex Barros evenaarde, neemt met 173 punten de derde plaats in.

De volgende GP is over twee weken op het circuit van Silverstone in Groot-Brittannië.

De aanhouder wint

Alexis Masbou is in de Moto3-klasse aan zijn tiende seizoen bezig, verscheen voor de 134ste aan de start en de 27-jarige Fransman boekte zijn allereerste zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl