NOS NieuwsAangepast

Anti-Occupy-betoging in Hongkong

Tienduizenden mensen hebben vandaag in Hongkong geprotesteerd tegen betogingen van Occupy voor meer democratie. De demonstratie was het sluitstuk van een wekenlange campagne tegen Occupy.

Occupy dreigde het financiële centrum van de stad stil te leggen als er geen echt democratische verkiezingen komen voor de leider van Hongkong in 2017. Peking verbindt veel voorwaarden aan die verkiezingen.

De Alliantie voor Vrede en Democratie zegt 1,5 miljoen handtekeningen te hebben verzameld tegen de 'illegale' Occupy-beweging. Die beweging zou de reputatie en de financiële belangen van Hongkong schaden.

Onder druk

Er zijn berichten dat veel betogers door hun werkgever onder druk zijn gezet om vandaag mee te doen. Persbureau Reuters sprak mensen voor wie vervoer en voedsel was geregeld door politieke partijen en bedrijven.

Op 1 juli gingen honderdduizenden mensen de straat op om te protesteren tegen de Chinese overheersing. Op die dag wordt elk jaar geprotesteerd omdat de Britse kolonie op 1 juli 1997 weer in Chinese handen viel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl