NOS SportAangepast

Federer en Ferrer bereiken finale

De finale van het masters-toernooi in Cincinnati gaat tussen Roger Federer, die al vijf keer met de titel aan de haal ging, en David Ferrer.

Federer (als tweede geplaatst) was in de halve finales in 68 minuten klaar met de als vijfde geplaatste Milos Raonic. De Zwitser won in de eerste set al zijn zestien servicepunten. In de tweede set had Raonic iets vaker een antwoord op de Zwitserse opslag, maar dat hielp hem weinig: 6-2, 6-3.

Federer won ook de eerdere vijf duels met de Canadees. Hij gaat nu op voor z'n tweede finale in zeven dagen; een week geleden in Toronto verloor hij van Jo- Wilfried Tsonga. Tegen Ferrer won hij alle vijftien partijen tot nu toe.

Ferrer zet Benneteau vlot opzij

Ferrer (als zesde geplaatst) bereikte de finale door in twee sets overtuigend af te rekenen met de ongeplaatste Fransman Julien Benneteau: 6-3, 6-2.

Ferrer sloeg zich voor de achtste keer naar de finale van een masters-toernooi maar hij trok maar één keer aan het langste eind (Parijs, 2012). In totaal wordt het zijn 45ste ATP-finale. Tijdens de tien eerdere optredens in Cincinnati kwam hij nooit door de kwartfinales.

Benneteau, die vier van de negen eerdere duels met Ferrer gewonnen had, leverde vier keer zijn service in en wist op de opslag van Ferrer maar twaalf punten te maken. De Spanjaard werkte het enige breakpoint van Benneteau keurig weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl