FC Twente wint ook niet van ADO

FC Twente heeft ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. De ploeg uit Enschede bleef in eigen huis op 2-2 steken tegen ADO Den Haag.

Twente, dat vorige week teleurstelde met een gelijkspel bij SC Cambuur, nam voor eigen publiek direct de regie stevig in handen. De ploeg van coach Alfred Schreuder zette ADO onder druk en was al snel twee keer gevaarlijk. Eerst stuitte Kyle Ebecilio op doelman Martin Hansen en kort daarna Youness Mokhtar.

Mokotjo opent score

Ook in het vervolg domineerden de Tukkers, maar de ploeg had moeite om grote kansen af te dwingen. Zo was alleen Kasper Kusk met een afstandsschot gevaarlijk. Vlak voor rust was het toch raak voor de thuisploeg. Kamohelo Mokotjo, die voor het eerst in de basis stond, scoorde na een een-tweetje met Ebecilio.

Ook in de tweede helft opende Twente sterk en Luc Castaignos miste al snel een dot van een kans. ADO kon aanvallend geen vuist maken, maar kwam tien minuten na rust uit het niets op gelijke hoogte. Rasmus Bengtsson hield Michiel Kramer licht vast in het strafschopgebied, waarna Roland Alberg de toegekende penalty benutte.

Van Duinen trefzeker

Tim Hölscher had Twente kort daarna weer op voorsprong kunnen zetten, maar hij stuitte op Hansen. De thuisploeg had nog wel licht de overhand, maar ADO kwam er steeds gevaarlijker uit. Een kwartier voor tijd leverde dat zelfs de 1-2 op. Dion Malone raakte de paal, waarna Mike van Duinen als enige alert reageerde en via de rebound trefzeker was.

Twente speelde daarna vol op de aanval en kreeg vlak voor tijd loon naar werken toen invaller Shadrach Eghan met een fraaie pegel de 2-2 liet aantekenen. ADO wankelde daarna nog wel, maar ondanks een mogelijkheid voor Torgeir Børven viel de ploeg van Henk Fraser niet om.