NOS WielrennenAangepast

Dubbelslag Wellens in Eneco Tour

Tim Wellens heeft de zesde etappe van de Eneco Tour gewonnen. De Belg van Lotto-Belisol arriveerde als eerste in de 174 kilometer lange koninginnenrit van Heerlen naar Aywaille die finishte op La Redoute, de befaamde heuvel uit de voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik stond.

Belkin-troef Lars Boom kwam op 50 seconden achterstand als tweede over de streep. Tom Dumoulin pakte kort daarop de vierde plaats, maar verloor zijn leiderstrui aan Wellens die zondag de slotdag van de koers door Nederland en België begint met een voorsprong van zeven seconden op Boom. Dumoulin, de kopman van Giant-Shimano, vindt zich terug op de derde plaats met dertien seconden achterstand.

Wellens verrast favorieten

Wellens plaatste zijn aanval vanuit de groep met alle favorieten op de Cote de Niaster, zo'n tien kilometer van de streep. Hij achterhaalde eerdere vluchters en ging vervolgens solo op weg naar de finish op Le Redoute, die in de zesde etappe drie keer beklommen moest worden.

Boom demarreerde in de afdaling en ging op jacht naar de leiderstrui. Dumoulin, die in het algemeen klassement een minieme voorsprong van twee seconden op zijn landgenoot verdedigde, moest de achtervolging in zijn eentje doen; hij kreeg geen hulp van anderen in de groep.

Er ontspon zich een prachtig man-tegen-man-gevecht en Dumoulin wist de kloof bijna te dichten. De leiderstrui kwam echter uiteindelijk in Belgische handen terecht. De zevendaagse koers eindigt zondag in Sittard-Geleen na een rit door de Limburgse heuvels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl